Home > Culturele hoofdstad

Culturele hoofdstad

Culturele hoofdstad van Europa 2010

Ingeschreven als Essen 2010 en uitgevoerd als Ruhr2010 is dit de eerste culturele hoofdstad van Europa die niet daadwerkelijk een stad is. Deze regio heeft, door de stugge volharding om van kolen cultuur te maken, de prestigieuze titel Culturele Hoofdstad van Europa gekregen. Doorspekt met kunst, industrieel (wereld)erfgoed en entertainment is de Ruhr getransformeerd van zware industrie tot een metropool met meer dan vijf miljoen inwoners. Sterker nog, in het metropoolgebied Rhein-Ruhr (waar het Ruhrgebied onderdeel van is) wonen meer dan tien miljoen mensen!

Zoektocht

Ga mee op zoektocht door het Ruhrgebied. Ontdek mooie uiterwaarden, oude kastelen en in onbruik geraakte spoortunnels. Expedition Ruhr geeft jouw team de kans om deze parel net over de grens in Duitsland te ontdekken.

Oude industrie

Het Ruhrgebied is een sterk geïndustrialiseerde regio Duitsland. Er wonen ongeveer 5,3 miljoen mensen, verdeeld over 11 grote steden en 42 kleinere gemeenschappen. De belangrijkste steden zijn: Duisburg, Bochum, Essen en Dortmund. Veel van deze steden zijn aan elkaar gegroeid. Kenmerkend voor het hele gebied is dat er vroeger veel steenkool gewonnen is. Door het gebied lopen de rivieren Ruhr, Rijn en Lippe, welke intensief gebruikt worden door de Europese binnenvaart.

Culturele hoofdstad van Europa